Frostating lagmannsrett

Kroppsskade/Nødverge

Publisert 21.02.19

Kroppsskade/Nødverge

To berusede unge menn i konflikt på et utested. Fornærmede holdt tiltalte fast rundt halsen,og tiltalte slo fornærmede med knyttneven over venstre øye. Dette førte til et kutt som måtte sys med fem sting og som etterlot et synlig arr. Tiltalte påberopte nødverge, hevdet han ble tatt kvelertak på og måtte slå for å komme seg løs. Imidlertid var tiltalte løs fra grepet før han slo, angrepet var avsluttet, og det forelå ingen nødvergesituasjon. Derfor heller ingen overskridelse av nødverge. Utgangspunkt fengsel i 90 dager. Det ble gitt deldom, 60 dager betinget. Handlingen var ikke uprovosert og fornærmede var delaktig. Oppreisningserstatning på 5000 kroner som pådømt i tingretten. Fornærmede hadde ikke begjært ny behandling. Kroppsskade. Straffeloven § 273. Nødverge. Straffeloven § 18.

 

Telefon: 73 54 24 60
Åpningstid: Trondheim tinghus og lagmannsrettens lokaler i Ålesund er grunnet korona-utbruddet i samfunnet stengt for publikum som ikke har gjort forhåndsavtale.
Mail: frostating.lagmannsrett@domstol.no
Besøk: Munkegaten 20, Trondheim
Post: Postboks 2315 Torgarden, 7004 Trondheim